---ne cerem scuze 'Site Web in constructie' tel. +40.0749.545.838


---Despre Noi ----------------------------------------------------------------------------------------------------Donatii
____________________________________________________________________________________________________________

Grupul de Studiu Budist ”Tara Alba” a luat fiinta in septembrie 2009 in Pitesti si a fost acceptat ca parte a Fundatiei pentru Pastrarea Traditiei Mahayana (FPMT), linia Gelugpa, sub auspiciile Prea Sfintiei Sale Dalai Lama.

Aceasta organizatie non-profit internationala a fost fondata in 1975 de catre Lama Thubten Yeshe (1935-1984) si de catre Lama Zopa Rinpoche, ambii calugari budisti.

Fundatia este devotata in a pastra si a raspandii in intreaga lume budismul Mahayana, prin creearea de oportunitati pentru a asculta, reflecta, practica si de a descrie intr-un mod corect invatatura lui Buddha.

In felul acesta, bazat pe experiente, sa impartaseasca Dharma tuturor fiintelor, pentru ca  mințile și inimile oamenilor pot fi transformate la cel mai înalt potențial al lor în beneficiul altora, inspirat de o atitudine de responsabilitate și serviciu universal.

Ne-am angajat să creăm medii armonioase și să ajutăm toate ființele să-și dezvolte întregul potențial al înțelepciunii și compasiunii infinite. Organizația noastră se bazează pe tradiția budistă a lui Lama Tsongkhapa din Tibet, așa cum ne-au învățat fondatorul Lama Thubten Yeshe și directorul spiritual Lama Zopa Rinpoche.

 In Romania, centrul este deschis in comuna Mosoaia, sat Dealul Viilor si este recunoscut si promovat la nivel international. De-a lungul anilor, a gazduit diferite cursuri si retrageri - incepand cu Lam-Rim, cursul de trei ani sustinut de catre Lotsawa Thubten Sherab - traducator al textelor budiste, si continuand cu vizitele periodice ale lui Gheshe Dondrup Tsering- calugar al Manastirii Sera Jhe din India si cursurile facilitate de catre Thubten Saldron- coordonatoarea grupului. 

De asemenea Grupul nostru de Studiu s-a implicat in actiuni caritabile in Pitesti, catre azilul de batrani, copiii cu dizabilitati sau in proiecte pe termen lung de salvare a animalelor. 

In momentul de fata, in colaborare cu Centrul Cultural Pitesti, este in desfasurare cursul ”Budismul pentru incepatori”- o poarta catre cultura si catre cunoasterea interioara, curs care se tine la Casa Cartii, in Pitesti.

Fiecare ființă are potențialul de a se elibera de suferințe și de a dezvolta iubirea nelimitată și compasiuna pentru ceilalți. FPMT se străduiește să urmeze exemplul Sfinției Sale Dalai Lama în serviciul său plin de iubire si compasiune pentru umanitate. 

 Studenții FPMT încearcă să ii servească pe alții în întreaga lume, cu bunătate și înțelepciune. Suntem o organizație non-profit cu creștere rapidă, care participă la multe aspecte ale comunității mondiale. Unele dintre proiectele afiliate cu FPMT sunt:

-Mănăstiri și mănăstiri în 6 țări

-Centre de meditație în 37 de țări

-Clinici de sănătate și nutriție

-Servicii de sanatate

-Programele pentru prizonieri

-construirea statuilor lui Maitreya, viitorul Buddha, prin proiectele Maitreya din India

-Edituri

-Educație universală programe scolare- compasiune și înțelepciune in scoli

De asemenea, in acord cu viziunea vasta a PSS Dalai Lama, organizam intalniri inter-religioase care sa promoveze pacea, armonia si fraternitatea intre oameni, dincolo de apartenentele religioase, politice, sociale, etc